Millennium Center este o organizație non-profit. A fost fondată în aprilie 2000 din dorința de a oferi un mediu legal și organizat pentru inițiativele tinerilor.

Scopul nostru este de a promova interesele tinerilor la nivel social, cultural, educațional, sportiv și economic. Cu alte cuvinte, dorim să promovăm generația noastră.

Millennium Center (MC) este un ONG modern, dinamic și experimentat din Arad din vestul României, activ în domeniul tineretului, cu accent special pe Serviciul European de Voluntariat și Activitatea pentru Tineret, E-Learning, ghidul pentru cariera pentru tineri, instrumentele legate de muncă și cursurile online.

Asociația Millenium Center este o organizație non-guvernamentală de tineret din România cu o experiență de 18 ani (din 2000 creând noi oportunități pentru TINERET prin colaborarea cu toate grupurile țintă), în domeniul ERASMUS + avem experiență în VET, TC, EVS RO, SE, CO; Parteneriatul strategic KA2 la adulți, domeniile tineretului; Dezvoltarea capacității KA2; proiecte cu activitate în Africa, America Centrală; America de Sud, Asia, Europa, țări partenere / Est partenere ale E +.

Puteți vedea o parte din proiectele în desfășurare:

http://younicproject.com/; (India, Mexic, Columbia, Italia, Spania)

https://www.facebook.com/Strategiesforrefugees/

http://www.strategiesforrefugees.com/

https://www.facebook.com/MWLARAD/ (Cursuri de limbă și cultură)

https://www.facebook.com/maratonarad/ (evenimente sportive și de viață sănătoasă)

http://thevoyage.eu/ (Pregătirea locurilor de muncă, Centrul de carieră, oportunități de învățare pentru tineri, training-uri față-în-față și online)

http://www.experientamultisport.ro/ (Club Sportiv cu mai mult accent în SPORT; evenimente și activități săptămânale pentru promovarea stilului de viață sănătos)

http://www.mainideschise.ro/ (Societatea Economică Socială - proiecte sociale, ecologice, antreprenoriat și multe altele.

Ca roluri, trimitere, coordonare și găzduire din 2007, trimiterea în străinătate a sute de voluntari din România și a găzduit sute de voluntari din țările partenere ale Programului.

Este o organizație care pune accentul pe metodele non-formale și informale de lucru cu voluntari SEV și pe formarea personalului dedicat proiectelor SEV.

Integrarea puternică a echipei locale de coordonare a MC împreună cu voluntarii EVS face ca fiecare proiect EVS să fie din ce în ce mai reușit, creând o atmosferă prietenoasă între participanți. Metodele neformale și informale aplicate începând cu anul 2008, când proiectul EVS "Cultural clusters to be discovered" a câștigat premiul, a evoluat și a devenit mai atins în cadrul fiecărui proiect EVS nou. Începând cu 2013, MC introduce în mod consecvent în procesul de învățare a voluntarilor SEV, a elementelor TIC și a tehnicilor conexe, pentru a spori experiența non-formală și informală.

MC implementează proiecte KA2 concentrându-se în cursuri de formare online, instrumente online pentru îndrumare în carieră, dezvoltare de competențe, cu accent pe tineret, profesii și roluri ale lucrătorilor pentru tineret și roluri în SEV.

Rezultatele finale ale proiectului KA205 pot fi consultate la http://thevoyage.eu/ - peste 2600 de utilizatori pentru cursuri online și produse intelectuale create pentru tinerii și lucrătorii de tineret

MC are următoarele obiective:

 • Promovarea tinerilor în toate domeniile vieții social-economice
 • Ajutarea tinerilor să recunoască și să respecte drepturile și obligațiile legale, sprijinindu-i în contactele lor cu autoritățile locale și centrale
 • Promovarea principiilor democrației și combaterea totalitarismului și ideologiilor extremiste
 • Informarea tinerilor cu privire la anumite oportunități care ar putea exista în domeniile educațional, cultural și social
 • Promovarea principiilor ecologice, protecția mediului și educarea tinerilor pentru a respecta natura
 • Organizarea de spectacole culturale-artistice, evenimente sportive și activități recreative și educative
 • Promovarea dialogului între generații
 • Promovarea unei dimensiuni interculturale, europene
 • Acordarea de burse sociale
 • Promovarea activităților în domeniul numismaticii sau al altor hobby-uri
 • Promovarea turismului și a sportului
 • Protecția familiei și copilului
 • Acțiuni de sprijin privind informarea, consilierea și orientarea profesională
 • Promovarea și susținerea învățării pe tot parcursul vieții
 • Crearea și sprijinirea centrelor dedicate învățării, carierei, copiilor, tinerilor, instituțiilor sociale, culturale, turistice, grădinițe, pepiniere, tabere, obiective turistice, centre de zi și rezidențiale, pentru toate vârstele, pensiuni și ferme, orfelinate etc.
 • Realizarea de cercetări de piață și de cercetare economică, studii și statistici
 • Organizarea de cursuri, seminarii, conferințe, tabere, ateliere, activități bazate pe metode sau în domeniul educației
 • Consultanță în afaceri și management, recrutarea și selecția forței de muncă, furnizarea și gestionarea forței de muncă, selecția și plasarea personalului, organizarea de cursuri
 • Parteneriate, proiecte și activități în colaborare cu instituții, asociații, fundații și alte persoane fizice sau juridice

Contact person: Cristina NISTOR

Asociatia Millenium Center ARAD
Address: Piata Catedralei 3 AP 13, 310090 Arad, ROMANIA
Tel.: +40 768600112

e-mail: office@millenniumcenter.org
url: www.millenniumcenter.org