Compania folclorică din Varnavas din cadrul municipiului Marathon (în continuare - FCV) este o organizație non-guvernamentală și non-profit care a fost înființată în 2002 la Varnavas, Attica. În 2003 a fost înființat Muzeul Istoric Folcloric Interactive care conține o reprezentare a unei case din secolul trecut și Muzeul European de Paine, care a fost înființat în 2005 și conține peste 3000 de exponate de pâine decorativă din toată Grecia și restul lumii. Această colecție de pâine este considerată una dintre cele mai mari din lume, iar expoziția intitulată "Drumuri de pâine" a călătorit pe scară largă în Grecia și în străinătate.

FCV lucrează îndeaproape cu organizații, sponsori și muzee din străinătate, cum ar fi Birmingham în Regatul Unit, Riga în Letonia, Valetta în Malta, Metz în Franța, Universitatea din Copenhaga din Danemarca, Napoli și Sicilia, ministerele grecești și consiliile regionale și locale din întreaga țară, Universitatea din Atena, Centrul Hellenic de Cercetări Folclorice din cadrul Academiei din Atena, Centre de Sănătate, cooperative și organizații sindicale, comunități de imigranți legali, asociații de părinți și profesori, centre de tineret, grupuri de femei, licee, colegii, cluburi de vârstă ; acest lucru arată nivelul efortului și contribuției noastre în regiunea Attica și în întreaga țară. FCV a cooperat, de asemenea, cu organizații și ambasade din țări terțe cum ar fi "Prietenia greco-palestiniană", "Comunitatea afganilor din Grecia", "Forumul verde pentru refugiați" etc., pentru a oferi haine și esențe grupurilor vulnerabile și pentru a coopera evenimente cu scopul de a cunoaște reciproc cultura.

FCV a fost recunoscut și premiat de multe ori pe plan mondial și are o licență operativă și administrativă.

Mai mult, FCV se bazează și sprijină voluntariatul prin promovarea acțiunilor voluntare în toate domeniile (de exemplu, Cultura, mediu, solidaritate socială - migranți, refugiați, persoane care trăiesc în sărăcie, probleme ale comunității locale).

FCV oferă, de asemenea, educație pentru tineri și adulți, pune în aplicare cursuri de formare și ateliere de formare pe tot parcursul vieții și organizează expoziții. Contribuția FCV în cultură este semnificativă datorită funcționării celor două muzee. FCV a implementat programe și instruiri în domeniul integrării sociale, dezvoltării rurale și dezvoltării resurselor umane.

În 2012, FCV a devenit parte a Programului european "Dezvoltarea dinamicii umane". Prin acest program, au fost create locuri de muncă sociale în Attica mai largă. În ultimii nouă ani am fost implicați în implementarea programelor de instruire și educație pentru școlile primare și secundare, dar și pentru adulți, angajând asociați muzeeni care sunt educatori, istorici, profesori de muzică, ecologiști, astrofiziciști și alți oameni de știință activi, energici și responsabili.

La momentul redactării, există patru publicații tipărite: o lucrare intitulată "Arvanites", care se află la cea de-a treia ediție, prezentată de Universitatea din Atena, album foto alb-negru intitulat "Legăturile familiei și comunitatea" sub aegis al Consiliului Județean de la Attica, o carte ilustrată color, intitulată "Pâine decorativă", cu o prezentare a Centrului de Cercetare Folclorică Hellenic de la Academia din Atena și o carte ilustrată color "Pâinea în Marea Mediterană".

Contact person: Milea PAPPA

Laografiki Etaireia Varnava
Address: Kinetizas 5, 19014 Varnavas Attikis, GREECE
Tel.: +30 2295097870

e-mail: mileapappa@yahoo.gr
url: www.levdm.gr