Creative Ideas este o organizație non-guvernamentală din Letonia. Oferim educație informală pentru tineri și adulți și specializăm în cultură, educație, integrare socială și dezvoltare rurală. Oferim instruire și îndrumare, organizăm expoziții de artă, concursuri și ateliere de creație pentru diferite grupuri țintă: adulți, tineri, migranți, copii etc. Lucrăm pentru a ajuta oamenii să-și descopere și să-și atingă întregul potențial.

Creative Ideas a fost înființat la 12 octombrie 2011 la Balvi, în cadrul căreia membrii săi s-au reunit pentru a promova dezvoltarea și recunoașterea internațională a orașului Balvi și a municipiului, pentru a diminua excluziunea socială și a rezolva probleme importante pentru comunitate prin elaborarea și implementarea proiectelor și mobilizarea societate. Orașul Balvi este situat în nord-estul Letoniei, în apropiere de granița Federației Ruse - frontiera externă a UE. În prezent lucrăm la Balvi și capitala Riga.

Acum avem 38 de membri, oameni angajați în domenii precum educația, cultura, arta și sfera socială, artiști, meșteșugari și profesori. 6 dintre membrii noștri participă activ la elaborarea și implementarea proiectului. Educația și experiența membrilor oferă administrarea și implementarea profesională a proiectelor. Colaborăm cu instituțiile de stat și municipale (ministere, birouri de ocupare a forței de muncă, biblioteci, muzee, școli de artă, școli etc.), instituții de învățământ superior, ONG-uri și ONG-uri pentru a face schimb de experiență și a aduce cele mai bune practici comunității.

În cei 7 ani de activitate, am implicat cel puțin 800 de persoane unice în activitățile proiectului, levănieni am introdus în alte țări și culturi, am ajutat la integrarea a peste 400 de imigranți, am implementat 13 proiecte și am atras fonduri de 520 930 EUR pentru implementarea activităților noastre . Avem: crearea de locuri de muncă prin angajarea a mai mult de 40 de persoane, și plătite în impozite mai mult de 100 000 EURO. Jumatate din proiectele noastre au fost implementate in colaborare cu partenerii nostri in strainatate, in Suedia, Grecia, Polonia, Italia, Germania, Austria, Bulgaria, Romania, Croatia, Malta, Marea Britanie, Olanda etc.

Suntem membri ai organizațiilor naționale umbrelă, cum ar fi: Alianța Civică - Letonia, Asociația letonă pentru educația adulților și Forumul rural din Letonia. Ne-am alăturat Memorandumului de cooperare dintre ONG-uri și Cabinetul de Miniștri din Letonia și Memorandumul de Cooperare între ONG-uri și Primăria Riga, precum și în 2013 a inițiat înființarea coaliției ONG-urilor în municipiul Balvi, care include 11 ONG-uri locale.

Contact person: Kiril ARNAUTSKI

Sozopol Foundation
Address: 50 Milet Str., 8130 Sozopol, BULGARIA
Tel.: +359 888 94 74 14

e-mail: office@sozopol-foundation.com
url: www.sozopol-foundation.com