Zentrum für interkulturelle Bildung und Arbeit (ZiB) e.V. (Centrul pentru Educație Interculturală și Muncă (ZiB) e.V.) este o asociație înregistrată fondată în 2003. În cadrul ZiB e.V. activează în prezent 15 persoane care lucrează în diverse proiecte ale asociației. În mod tematic, accentul nostru principal este inter- și transculturala în cercetare și practică.

Integrarea migranților și a celor dezavantajați din punct de vedere social este un alt punct de interes al activității noastre. Înțelegem interculturalitatea ca o sarcină trans-sectorială pe care o promovăm, o practicăm și o cercetăm în diferite contexte. Alte activități și domenii de expertiză ale ZiB e.V. sunt educația de bază, economia socială, educația ecologică, problemele etnologice, cultural-științifice și cultural-filosofice.

ZiB e.V. operează trei societăți sociale diferite ca companii de învățare și formare profesională: un magazin online pentru cărți second-hand (Stormarner Antiquariat la Booklooker.de), un serviciu de asistare a autobuzelor (BusBegleitService Stormarn) și o bibliotecă de studii culturale. Toate companiile angajează voluntari și persoane dezavantajate din punct de vedere social. Scopul este de a le califica în domenii care le permit să înceapă să lucreze pe prima piață a muncii.

ZiB e.V. este, de asemenea, implicat în diferite inițiative regionale și naționale privind alfabetizarea, educația de bază și migrația.

Pe lângă alte activități de cercetare și de proiect, ZiB e.V. conduce în prezent un proiect de învățare la nivel mondial în colaborare cu Centrul Don Bosco din Darkhan, Mongolia.

Contact person: Danny FRANKE

Zentrum für interkulturelle Bildung und Arbeit
Address: Kurt-Fischer-Str. 27a, 22926 Ahrensburg, GERMANY
Tel.:+49 4102455697

e-mail: franke@zibev.de
url: www.zibev.de